Wat te doen bij een positieve coronatest

Wat te doen als je positief bent getest op corona.
MBC’13 houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.

Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”.

Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Het wordt zeer op prijs gesteld dat je meldt bij de secretaris van MBC’13 als je positief getest bent op covid-19.

Dit mag per mail via secretariaat@mbc13.nl. (Afhandeling zal zijn volgens de privacy regels van MBC’13). Zo kunnen wij bij de GGD informeren welke maatregelen we moeten nemen.

Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. (10 dagen)

Komt een team na het bron- en contactonderzoek in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, wordt door MBC’13 contact opgenomen met de KNVB om de gevolgen voor de competitie te bespreken via telefoon nr. 088-0275050

GGD 0800-1202